♥ 3 nyttigheter jag inte kan klara mig utan ♥

Det finns många nyttigeter (eller vad vi ska kalla det) som jag inte kan klara mig utan. Tänkte räkna upp mina 3 toppfavoriter men inte i ordning, för det skulle varit omöjligt. Kommer göra fler " detta kan jag inte leva utan"- inlägg, men det fick räcka med 3 idag då det blir så långt att läsa annars.
 
Ekologiskt jordnötssmör
En av mina absoluta favoriter är Jordnöttsmör! Detta jordnötssmöret finns att köpa i de flesta mataffärer, jag köper mitt på Coop konsum menskulle gissa på att de finns på de flesta mataffärer. Jordnötsmöret på bilden är exakt det jag köper och innehåller 99.3% jordnötter, de resternade 0,7% är havssalt. Funkar hur bra som helst som ett mellanmål. Jag brukar äta ungefär 1 msk tillsammans med en lite sötare frukt, på sommaren funkar nektarin bäst. Nu på vintern föredrar jag banan eller clementin (även om de kan vara ganska sura är det supergott att dippa). Äpplen funkar också hur bra som helt, man väljer den frukt man gillar bäst.  OBS! kolla innehållsförteckningen så du inte köper ett jordnötsmör med massa tillsatser som transfetter och socker. Välj det som endast innehåller jordnötter! 
 
 
Mineralvatten
Nästa favorit måste vara mineralvatten! Jag dricker mineralvatten varje dag och det är så himla gott. Som ordet mineralvatten innehåller mineralvatten mycket mineraler som är viktigt för kroppen. Det innehåller bland annat salt som vi måste få i oss. Om vi får för lite salt kan man lätt få muskelkramper och det är inget vidare. Mineralvatten är därför ett bra altenativ till de som inte får i sig tillräckligt med salt. 
Ägg
Nästa favorit är världens bästa, man kan gör så mycket med ägg! Ägg är väldigt mättande och funkar super som ett mellanmål. När jag har lite brottom och hittar inget att äta brukar jag slänga i 2 ägg i en kastrull och koka i 7 min, klart. Ägg innehåller väldigt mycket protein, kalcium och inga kolhydrater. Ät bara ägg som är tillagade på något sätt, alltså inte råa! Hur cool det än är att klunka i sig råa ägg, gör det inte! Även om Svergie nästan har utrotat salmonella finns ändå risken.. så varför chansa?
 
 
Detta var ett urval av saker som jag inte kan klara mig utan och är viktiga dela i min kost. Detta kommer fler inlägg som dessa. Hoppas att ni får lite nytta av faktan och tipsen ♥ 

Kommentarer
jk

Gottit!

2013-09-27 / 23:26:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback